De CELIAC Quick Test® van Biohit HealthCare 

Er zijn twee speciale groepen die specifieke aandacht nodig hebben wanneer het gaat om het diagnosticeren van coeliakie; kinderen en personen met IgA-deficiëntie. Zij worden helaas regelmatig gemist als het gaat om het stellen van een goede diagnose bij coeliakie. Dit omdat de huidige testen diagnosticeren op basis van tTG IgA en DGP (Deamidated gliadin peptide).

Ook wanneer een individu al een geruime tijd een glutenvrij dieet volgt, omdat men het vermoeden heeft intolerant te zijn voor gluten en deze persoon is nog niet getest op coeliakie, kan de parameter anti-tTG  IgM screening van de CELIAC Quick Test® een juiste analyse zijn. Wanneer besloten wordt deze persoon te gaan belasten met gluten om een diagnose te verkrijgen, kunnen de eerste reacties vrij snel worden waargenomen door het meten van anti-tTG IgM. De anti-tTG IgG is de parameter die wordt aangemaakt bij grotere hoeveelheden antigeen of bij een herhaald contact met het antigeen. Tevens kan anti-tTG IgG langdurige reacties detecteren. Vanwege het feit dat de test kan worden uitgevoerd in een bloedmonster uit een vingertop is de CELIAC Quick Test® zeer gebruiksvriendelijk, in het bijzonder voor kleine kinderen.

Afname van de test wordt in de zorgpraktijk uitgevoerd en is niet bedoeld als thuistest!
Voor meer informatie klik hier


ColonView detecteert bloedingen afkomstig van het onderste en het bovenste GI-kanaal!

De ColonView Quick Test® van BioHit is de ideale detectietool voor screening op het gebied van colorectale kanker en bloedingen. De ColonView Quick Test® is bedoeld voor het eenvoudig opsporen van fecaal occult bloed (FOB) in ontlasting monsters. De test is gebaseerd op zeer gevoelige immunochemische detectie van het hemoglobine en hemoglobine/haptoglobine complex. Het belangrijkste gebruik van de ColonView Quick Test® Hb- en Hb/Hp is het screenen van lagere gastro-intestinale (GI) pathologieën, zoals colorectale kankers en grote adenomen die bloeden. Met de combinatie van twee specifieke biomarkers, detecteert de ColonView Quick Test® bloeding afkomstig van zowel het lage als het bovenste maagdarmkanaal. Resultaat in 15 minuten met 1 monsterafname.

Afname van de test wordt in de zorgpraktijk uitgevoerd en is niet bedoeld als thuistest!
Voor meer informatie klik hier

——————————————————————————————————————————————————

Wilt u graag zelf testen of u een voedingsintollerantie heeft?
Dit kunt u thuis doen met de FoodDetective!

Bepaling IgG-afhankelijke reacties op 59 voedingsmiddelen maakt een doelgericht voedingsadvies mogelijk en maakt dikwijls een einde aan jarenlang lijden. Bij de klassieke typ I allergietests wordt alleen de diagnose op een IgE-afhankelijke directe reactie gezet. Intoleranties van voedingsmiddelen van het late type zijn echter IgG-afhankelijk en kunnen daarom niet op deze wijze worden aangetoond. Daarbij komt dat de symptomen bij dit type maximaal vier dagen na consumptie kunnen optreden, wat een toewijzing van de voedingsmiddelen bemoeilijkt en dikwijls tot verkeerde diagnoses leidt.